Blogin arkisto

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:229232 kpl

Juhannusta rehevästi!

Keskiviikko 24.6.2015 klo 19:38 - Marita

Juhannuksena Salmion ympäristö on peittynyt vihreään viidakkoon. Sateet ja viileys ovat saaneet kasvustot kukoistamaan. Kanat ovat jo komeita nuorikoita, mutta munia ei ole vielä löytynyt. Tosin monet kukat myös ovat hyytyneet paikalleen. Juhannusruusu ei auennut, jasmiinipensaiden nuput ovat pienet eli koskaan ei kaikilla mene hyvin. Mutta kieloja, sireenejä, leinikkejä riittää pihapiirissä ja perennat viihtyvät.

WP_20150624_002.jpg

Olssonin sukua kylässä

Lauantai 30.5.2015 klo 20:50 - Marita

Toukokuun lopussa oli perinteinen MHö:n sukuhaaran serkkujen tapaaminen Salmiossa. Sää suosi pienen tihkusateen jälkeen. Autoilla ajettiin jonossa Tammelan reittiä Makulihaan ja sieltä Forssaan Köökkiin syömään. Takaisin Salmioon kakkukahville ja hiljentymään erilaisten kilpakysymysten ääreen. Rohkeimmat kävelivät jostain syystä paljasjaloin pihanurmella. Tuliaisten joukossa oli runsas keko korvasieniä, joita ei Salmion läheisyydestä tänä vuonna ole löydettykään. Ensi vuoden tapaaminen on sitten taas Helsingissä.

serkkukokous2015.jpg

Kanaista Vappua!

Perjantai 1.5.2015 klo 19:36 - Marit

Kolme kananuorikkoa on totutellut uuteen elämäänsä. Hulda, Rauha ja Saimi. Sopuisasti  sujuu jo orrella oleilu. Viileiden öiden takia on pidetty yövaloa, joten aivankuin kaupungissa näkyy valoja naapurista. Herkkua ovat madot. Kuvassa Rikhard syöttämässä Saimia madoilla.                                   

wp_20150430_002.jpg

Uusi rakennus pihapiirissä!

Keskiviikko 15.4.2015 klo 21:38 - Marita

Tänä kesänä on tarkoitus kokeilla kesäkanojen pitoa. Tänään kohosi uusi kanala pihapiiriin. Sinne tulee aikaa myöten 3 kotkottajaa. Myöhemmin selviää, miten ketut ja supit suhtautuvat asiaan. 
unnamed_5.jpg

Kevät piilossa!

Lauantai 4.4.2015 klo 9:16 - Marita

Varhaiskevät on vaihtunut takatalveen. Sinivuokot odottavat vielä piilossa. Lunta on pienissä kasoissa pihapiirissä. Muuttolinnut pyörivät pihapiirissä. Talvesta on selviydytty hyvin. Myrskyt ovat kiertäneet kaukaa ja lumituhojakaan ei ole tullut. Nyt vaan lisää aurinkoa ja yölämpöä, niin kevät puhkeaa!

 

huhtikuun_alku.jpg

Hiihtokelit Salmioonkin!

Perjantai 23.1.2015 klo 20:28 - Marita

Tänä talvena on saatu nauttia lumisista maisemista. Lunta ei ole paksulti, mutta sopivasti se mahdollistaa pulkkamäen ja hiihtämisen. Ja lumi valaisee pilvisenäkin päivänä. Pihapiirissä luovat valoa kynttilät ja lumilyhdyt. Yhdellä sanalla: kaunista!
hiihtaja.jpg

Hyvää Uutta Vuotta 2015 Salmiosta!

Sunnuntai 4.1.2015 klo 15:38 - Marita

Vuoden vaihteen säät ovat välillä tuoneet lunta ja sitten sulattaneet. Sauna lämmitettiin, vaikka olikin talvikohmeessa putket jäässä, joten kantovesi. Vieraiden kanssa onnistuimme valvomaan yli puolen yön ja ampumaan perinteisen rakettipadan taivaalle. Pimeyden keskellä on nautittu kynttilöistä, jouluvaloista ja lukemisesta. Kevättä kohti!

joulusauna.jpg

Joulunrauhaa Salmiosta!

Tiistai 16.12.2014 klo 22:55 - Marita

Pimeyden keskellä Salmiossa eletään jo joulun odotuksessa. Lunta on maassa ohut kerros, toistaiseksi ja sisällä takkatulet ja kynttilät luovat valoaan. Lintulaudoilla käyskentelevät vakiovieraat. Rikhard katselee pihapiirin kuusia sillä silmällä:)

joulukortti2014_new.jpg

Metsätöitä

Tiistai 14.10.2014 klo 15:39 - Marita

Salmion metsissä on lokakuun päivinä liikkunut harvennusta tekevä Moto. Rikhardin mielestä ihan oikea merkkikin eli sama kuin leikkitraktorilla- selvä Jontikka. Siistiä jälkeä on tehnyt ja nyt odotetaan kasaajaa.

lokakuu2.jpg

Syksyä ilmassa

Perjantai 5.9.2014 klo 21:38 - Marita

Salmion loppukesä on sujunut normaalein rutiinein. Nyt ovat tatit nousseet metsiin, puolukat punertavat ja syyskalastusta käynnistellään. Rikhard on innokas marjastaja ja tässä kuvassa ovat menossa Malvan viimeiset mustikat.

unnamed_40.jpg

Matot kuivumassa

Keskiviikko 23.7.2014 klo 21:08 - Marita

Heinäkuun helteet ovat olleet hienoja matonpesupäiviä. Pihapiiri näyttää tilapäisesti ihan työleiriltä. Kelpaa mattojen kuivua:)

matot.jpg

Olssonien jälkeläisiä kylässä!

Tiistai 22.7.2014 klo 21:35 - Marita

Ensimmäistä kertaa Suomessa ja Salmiossa Berthan pojan Schultzin Emen poika Harry ja tämän poika Willy. Paljon oli ihmeteltävää Californian asukkaille ja uusia sukulaisia. Salmion salissa vieraat musisoivat jo sujuvasti suomeksi " Sua lähde kaunis katselen". Berthan aikaan Salmiossa taidettiin laulaa pääasiassa virsiä.

harry_ja_willy.jpg 

Lämpöä ilmassa

Sunnuntai 13.7.2014 klo 20:52 - Marita

Tämä kesä jää Salmion historiaan rehevyydessään. Tosin pölyttäjien puute kylminä kevätpäivinä on verottanut marjasatoa. Jasmiinipensas on puhjennut valtaisaan kukintaan. Kalaakin on tullut järvestä kotitarpeisiin. Nyt nautitaan mansikoista ja mansikkakakuista. Pihapiiriä metsästäpäin kuvattuna.
jasmiini.jpg

Rehevää kesää!

Sunnuntai 15.6.2014 klo 22:12 - Marita

Ensimmäinen kesämme Salmiossa, kun sadetta on tullut riittävästi. Ja sen huomaa uhkeasta luonnosta. Rikkaruohotkin tietysti kukoistavat, mutta monenmoista vihreätä on talon ympäristössä tarjolla.

wp_20140614_001.jpg

Olssonin sukuhaaraa Salmiossa

Torstai 15.5.2014 klo 21:50 - Marita

Vuodet vierivät ja taas oli aika kokoontua MHÖ:n jälkeläispiirien kanssa Salmiossa. Koleaa kevättä, mutta iloiset mielet. Kuulumisten vaihdon lisäksi luettiin vanhoja asiakirjoja: Aten kirje sota-ajalta ja Erkin nuoruudenmuistelu Salon kartanosta Lyylin ajalta. Ensi vuoteen!

photo3.jpg

Kevät kohisee!

Maanantai 21.4.2014 klo 21:20 - Marita

Uunivanhus on uudelleenrakennettu ja koetuli on poltettu- hyvin vetää. Nyt on vuorossa makuuhuoneen lattian maalaus. Sinivuokkoja runsaasti pihapiirissä, valkovuokot tulossa. Öisin riistakamera tavoittaa jäniksiä ja peuran. Västäräkkiparikin on jo huhtikuun alusta pyrähdellyt pihassa. Kaiiki ovat varhain liikkeellä:)

pic_5.jpg

Uunivanhus uudistuu

Maanantai 3.2.2014 klo 16:22 - Marita

photo2.jpg

Salmion makuuhuoneen kaakeliuuni saavutti  150 vuoden iän, eikä taipunut ottamaan vastaan sisähormiputkitusta kuntoutuakseen käyttöön. Nyt vanhus saa sitten uudet sisäkalut ja vanhat kaakelit takaisin pintaan. Tältä näyttää työmaa purkuvaiheessaan, mutta kaakelit makaavat huolellisesti numeroituina vieressä. Keväällä tapahtunee ihme ja tuli palaa!

Lunta ja aurinko näkyvissä:)

Maanantai 13.1.2014 klo 18:50 - Marita

Eilen aamusta alkaen avautui vihdoin ikkunasta talvinen maisema ja tänään puiden välistä pilkisti jo vähän aurinkoakin. Onpa ollut pitkä ja pimeä vuodenvaihde, mutta eivät ole pakkaset vaivanneet.

kuva0740.jpg

Kaamoksen hämyä

Lauantai 28.12.2013 klo 14:03 - Marita

sumua_aamussa.jpg

Seija-myrsky ei pystynyt Salmion puihin. Muutamia vanhoja ja kuivia oksia oli pudonnut maahan. Kuvassa on makuuhuoneen näkymä jo kahden viikon ajalta. Graafisen harmaata ja omalla tavallaan kaunista, mutta kyllähän sitä aurinkoakin jo kaipaisi antamaan valoa ja väriä kosteuden keskelle.

Rauhaisaa Joulun aikaa!

Perjantai 20.12.2013 klo 20:56 - Marita

Salmiossa on tulossa mustavalkoinen joulu, mutta jouluvalot valaisevat ympäristöä. Joulua vietetään yhdessä Rikun perheen kanssa perinteiseen tapaan: Salmion joulusauna, haudoilla käynti ja jouluruokailu ja illalla pukkia odotellen. Rikhard on jo tuonut huoneeseensa oman pienen kuusen ja koristellut sen, jotta tontut näkevät, että tänne kannattaa tulla:)

joulu2013.jpeg

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »


24280248